понедељак, 1. октобар 2012.

Prnjavor treba postati opština sa jednako dobrim uslovima za sve građane



Opštinski odbor DNS Prnjavor održao je predizbornu tribinu na kojoj su se građanima predstavili kandidat DNS-a za načelnika opštine Prnjavor, Srećko Aulić, nosilac liste kandidata za odbornike u skupštini opštine Prnjavor, Boro Mitić kao i svi kandidati za odbornike.

Na tribini u Prnjavoru prisustvovao je predsjednik Demokratskog narodnog saveza, Marko Pavić, koji se prisutnima obratio ističući, između ostalog, veliku podršku koju DNS daje kandidatu za načelnika opštine, Srećku Auliću, kao čovjeku čiji je profesionalni vijek vezan za poslove od značaja za funkcionisanje Prnjavora kao lokalne zajednice, a čiji lični kvaliteti garantuju da će voditi politiku u interesu svih stanovnika ove opštine. Pavić je podsjetio i da DNS ima viziju razvoja lokalnih zajednica a samim tim i Republike Srpske, te da se, kao najvećim prioritetom, nastavlja baviti ekonomijom i zapošljavanjem.
Kandidat za načelnika opštine Prnjavor, Srećko Aulić, govorio je, između ostalog, o neophodnosti modernizacije grada i sela, ukazao na neophodnost stvaranja povoljne klime za ulaganje u opštinu i privlačenje stranih investitora ali i pružanje podrške domaćim investitorima, otklanjanjem administrativnih i drugih barijera. Aulić je povezao sa tim i neophodnost većeg zapošljavanja, ali isključivo po znanju i kvalifikacijama, a nikako po političkoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Poseban značaj daje jednakim šansama za sve građane i istim tretmanom pred zakonom, potvrđujući " Biću Načelnik svih stanovnika opštine Prnjavor".
Nosilac liste kandidata DNS-a za skupštinu opštine Prnjavor, Boro Mitić, rekao je, između ostalog, da DNS očekuje promjenu vlasti u Prnjavoru, kako bi došli u mogućnost da postepeno mijenjaju situaciju u Prnjavoru, realnim i sigurnim projektima i bez velikih a nerealnih i samim tim lažnih obećanja. Mitić je pozvao na izlazak na izbore u što većem broju i ulaganje glasa u bolju budućnost, uz Demokratski narodni savez.
Predizbornoj tribini DNS-a u Prnjavoru prisustvovao je i generalni sekretar stranke, Dragutin Rodić, član Centralnog izbornog štaba, Dragan Romčević i Ljubo Rakić iz DNS Srbac.