недеља, 5. август 2012.

ДНС не мијења своје принципе

НОВИ ГРАД, 15. јуна - Демократски народни савез у свим општинама у Републици Српској и дијелу општина Федерације БиХ наступиће самостално на предстојећим локалним изборима, најавио је предсједник ДНС-а Марко Павић.
Павић је рекао да је сада извјесно да ДНС неће имати кандидате за начелника у свим општинама, већ ће негдје подржати друге кандидате али да ће договор о томе бити ствар локалне процјене.


На сједници Општинског одбора ДНС-а у Новом Граду, којој је присуствовао Павић, представљена је платформа странке за локалне изборе у БиХ у којој је један дио посвећен регионалном развоју.
"Наш програм на првом мјесту говори о економском развоју и крупним политичким питањима која су претпоставка да се локално економски развијамо", каже Павић.
Он је истакао да је ДНС на прошлим и претпрошлим изборима забиљежио највећи пораст повјерења бирача јер, како је рекао, не мијења своје принципе.
ДНС се залаже за строго поштовање Дејтонског мировног споразума и противи се преносу надлежности Републике Српске на ниво БиХ, као и продаји националног богатства, образложио је Павић.