субота, 15. септембар 2012.

DNS uvjeren u rast biračkog tijela

BANJALUKA - Pred više od hiljadu pristalica i intoniranjem himne "Moja Republika", DNS je danas iz dvorane "Obilićevo" u Banjaluci zvanično započeo izbornu kampanju, za koju su uvjereni da će rezultirati rastom biračkog tijela ove stranke.

"Kampanju smatramo polaganjem računa građanima za ono što smo radili u prethodnom periodu. DNS na ovim izborima očekuje izuzetno dobar rezultat jer mi smo stranka koja je posljednja dva izborna ciklusa imala najveći rast birača", kazao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.
Iz banjalučke dvorane "Obilićevo", predstavnici DNS-a, danas su pozvali građane da u što većem broju izađu na izbore te da glasove daju kandidatima ove stranke koji imaju principijelnu politiku koju nikada neće iznevjeriti.
"Razlika između nas i drugih stranaka je to što smo mi osnovali stranku koju smo u svakom momentu spremni žrtvovati za interes naroda, a drugi su je osnovali da bi žrtvovali narod za svoje lične interese i zato narod prepoznaje DNS", rekao je Pavić.
Na danas održanoj tribini pristalicama DNS-a predstavili su se nosioci lista za lokalne parlamente te 15 kandidata za načelnike opština širom RS.
Obraćajući se novinarima, lider DNS-a, osvrnuo se i na aktuelna politička pitanja ističući da trenutno niko ne zna kuda ide BiH što je jako loše i za što odgovornost treba da snose političari.
"Protiv smo sastanka lidera jer stvari treba da se rješavaju u parlamentu BiH i Predsjedništvu BiH, ovako sa svakim sastankom lidera imamo više problema u BiH", kazao je Pavić i napomenuo da je DNS u koaliciji sa SNSD-om i SP-om koja dobro funkcioniše, ali u kojoj ne postoji uvijek jedno mišljenje.
Pavić naglašava da se ova stranka zalaže za konfederalnu BiH sa jakom RS ustrojenom u Dejtonu te na njenoj decentralizaciji s obzirom na to da se preko 90 odsto životnih potreba građana odvija u lokalnoj zajednici.
Dragutin Rodić, generalni sekretar DNS-a i šef Izbornog štaba ove partije, rekao je da je DNS izrastao u nezaobilazan politički faktor u RS i BiH te da je uvijeren u dobar rezultat.
Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a i nosilac liste ove stranke za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da ova stranka narodu želi dokazati principijelnost i odlučnost te da će se zalagati da sve opštine u RS budu ugodnije za život sa više radnih mjesta i zaposlenih.
"Da bismo to postigli potrebna nam je veća podrška građana RS. Prošla dva mandata imali smo značajan rast glasača, ovaj put očekujem isto tako jer naša 1.284 kandidata zaslužuju da budu izabrana", rekao je Čubrilović i pozvao simpatizere da na dan izbora na biračka mjesta dođu u što većem broju i povedu svoje komšije, prijatelje i rođake.